Суспільство
22 травня 2018
Абрамовича зобов'язали пояснити походження статків для отримання візи
Нові правила отримання візи, вимагають підтвердити, що статки заявника зароблені законним шляхом.
news-image

Російський олігарх Роман Абрамович має пояснити, яким чином він набув свої статки, для отримання нової британської візи інвестора. Про це повідомляє The Telegraph, передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

Попередня віза інвестора Абрамовича, яка діяла 40 місяців, закінчилася три тижні тому, коли той перебував за кордоном. В результаті власник футбольного клубу "Челсі" був змушений подати заявку на нову візу, яка видається за посиленими в 2015 році правилами.

Однак процес отримання нової візи затягнувся, через що російський мільярдер не зміг бути присутнім на суботньому фіналі Кубка Англії з футболу, де його футбольний клуб "Челсі" здобув перемогу над "Манчестер Юнайтед".

В офісі британської прем’єрки Терези Мей відмовилися коментувати цю справу, однак її речник зазначив:

"Правила були посилені в 2014-2015 році і включали серед іншого нові повноваження для відмови у разі обґрунтованих причин вважати, що заявник не контролює наявні в нього кошти, ці кошти були отримані незаконним шляхом чи шляхом, який незаконний у Британії".

Нові правила застосовуються і щодо тих, хто отримував раніше візу інвестора за старими правилами.

Нові, більш жорсткі правила отримання візи, вимагають підтвердити, що статки заявника зароблені законним шляхом. Ситуація, що склалася, не означає проведення розслідування стосовно Абрамовича, відзначає видання.

Читайте також: Поліція почала масову облаву на організаторів договірних матчів