Світ
22 травня 2018
Українців попереджають, що в Індії саджають за прострочені візи
Використання іноземцями туристичної візи для зайняття в Індії іншими видами діяльності також передбачає відповідальність.
news-image

Міністерство закордонних справ України застерігає українських туристів, які планують відвідати Індію, від перевищення визначених у туристичних візах строків перебування в країні, занять іншими видами діяльності та відвідання без окремого дозволу певних районів Індії. Про це повідомляє Консульська служба МЗС, передає «Є!» із посиланням на Укрінформ.

"Відповідно до індійського Закону про іноземців (Foreigners Act), перевищення іноземними громадянами строків перебування в країні, які визначені у виданих їм візових документах, тягне за собою кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років, а використання фальшивих паспортних документів для в’їзду в країну карається тюремним ув’язненням строком до 8 років та грошовим штрафом від 10 до 50 тис. інд. рупій", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, використання іноземцями туристичної візи для зайняття в Індії іншими видами діяльності також підпадає під дію Закону про іноземців, який передбачає відповідальність за порушення умов, визначених у дійсних візових документах, у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років з можливістю накладання грошового штрафу.

У Консульській службі акцентували, що під час перебування в Індії громадянам України слід враховувати, що відвідування окремих районів індійських штатів Аруначал Прадеш, Джамму і Кашмір, Сіккім, прикордонних регіонів штатів Уттар Прадеш і Раджастхан, союзних територій Андаманські і Нікобарські острови, окрім візи, потребує окремого дозволу Міністерства внутрішніх справ Індії. 

"В’їзд на заборонені/обмежені для відвідування території без дозволу компетентних індійських органів, або перебування там довше, ніж це визначено у наданому дозволі, тягне за собою кримінальну відповідальність та карається тюремним ув’язненням на строк до 8 років та грошовим штрафом від 10 до 50 тис. інд. рупій", - поінформували у МЗС.

У разі виникнення обставин, що вимагають негайного консульського реагування, громадянам України слід  звертатися до Посольства України в Республіці Індія за номерами телефонів +9111 2614 6041; +91 9205507157, на адресу електронної пошти: emb_in@mfa.gov.ua, або на цілодобову “гарячу лінію” МЗС України: +38(044) 238 16 57, адреса електронної пошти cons_or@mfa.gov.ua.

Читайте також: Українець отримав стипендію від Apple, але не зможе її використати