Події
22 травня 2018
Для нас дуже тривожна тенденція розпилення невідомої речовини в школах, - глава Міносвіти
22 травня у школі Харкова розпилили перцевий спрей, 26 дітей госпіталізували.
news-image

Міністерство освіти та науки України нагадало керівникам шкіл і департаментів освіти про необхідність відпрацювати механізм евакуації дітей через низку випадків із розпиленням невідомої речокини у навчальних закладах. 

Про це в ефірі каналу «1+1» заявила міністерка освіти і науки Лілія Гриневич, передає «Укрінформ», пише «Є!».

Коментуючи ситуацію у Миколаєві, де через розпилення імовірно перцевого балончика в одній зі шкіл евакуювали 400 дітей, вона зазначила, що навчальний процес буде продовжуватися.

«Але для нас взагалі дуже тривожна ця тенденція — розпорошення якоїсь речовини, яка так впливає на здоров'я дитини. Це означає, що є певна проблема безпеки або якоїсь необережності. Зрозуміло, що і поліція вивчатиме цей випадок, що це за речовина. Оскільки це не перший випадок», — сказала Гриневич.
«Так само 8 травня під час лінійки сталася подібна ситуація. Ми говоримо з керівниками навчальних закладів та з керівниками департаментів освіти, що вони повинні дуже чітко розробити механізм евакуації для того, щоб зберегти здоров'я всім дітям, адже непередбачувані обставини бувають», — додала глава МОН.

22 травня у школі Харкова розпилили перцевий спрей, 26 дітей госпіталізували.

Напередодні, 21 травня, зі школи в Миколаєві евакуювали 400 учнів через розпилення невідомої речовини. Через масове отруєння у школі до лікарні доправили 37 дітей, двоє з них потрапили в реанімацію. 22 травня дітей мають виписати з лікарні. 

Раніше, 8 травня, у Черкасах через масове отруєння 42 учнів 2-9 класів загальноосвітньої школи госпіталізували до обласної дитячої лікарні. Школярам стало зле на ранковій лінійці, вони скаржилися на нудоту, головний біль, деякі знепритомніли. 

Також 11 травня у школі міста Павлоград, що на Дніпропетровщині, розпилили невідому речовину. Співробітники Державної служби надзвичайних ситуацій евакуювали близько 700 учнів.

Читайте також:У Дніпрі дитина випала з вікна п’ятого поверху