Події
22 травня 2018
Савченко звинуватила Насалика у відвідуванні «Л/ДНР» у 2015 році
Надія Савченко поцікавилася, чому СБУ не притягує міністра до відповідальності.
news-image

Суд долучив до матеріалів справи Надії Савченко озвучену нею інформацію з інтернету про те, що колишній член профільного парламентського комітету, нинішній міністр енергетики і вугільної промисловості Ігор Насалик у лютому 2015 року відвідував "Л/ДНР". Про це Савченко заявила сьогодні в Апеляційному суді Києва, який розглядає скаргу на продовження їй запобіжного заходу, передає «Є!» із посиланням на УНН.

“За інформацією з Youtube Насалик Ігор Степанович — тоді член парламентського комітету з ядерної безпеки, він у лютому 2015 року їздив на територію Л/ДНР”, — сказала Савченко.

За її словами, приводом для поїздки стало начебто звернення до нього матері одного з полонених з проханням допомогти звільнити сина.

“Насправді він їздив домовлятися про паливо... Якщо він прийняв рішення самостійно поїхати на непідконтрольну територію, то чому ж СБУ не притягує його до відповідальності? Цікаво, чи була у нього карточка дозволу на виїзд... Прошу долучити цю інформацію до матеріалів справи”, — зазначила Савченко.

Вона зауважила, що за наявною інформацією Насалик заявляв, що виїхав на непідконтрольну територію через пункт пропуску, а повертався назад, начебто через обстріли, іншим шляхом — поза пунктом пропуску.

Сторона обвинувачення виступила проти долучення озвученої інформації до матеріалів справи. У свою чергу суд, порадившись на місці, ухвалив приєднати її до справи.

Як повідомлялося, сьогодні, 22 травня Савченко доставили до Апеляційного суду Києва на розгляд скарги захисту на продовження для неї запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, 15 травня Шевченківський районний суд Києва продовжив ще на два місяці строк тримання під вартою народному депутату Надії Савченко.

22 березня Верховна Рада надала дозвіл на затримання та арешт Надії Савченко.

У ВР Савченко затримали, зачитавши їй повідомлення, у чому її підозрюють: злочини, передбачені ч.1 ст.109, ч.1 ст.14 ч.2 ст.28 ч.1 ст.109, ч.1 ст.14 ч.2 ст.28 ст.112, ч.1 ст.14 ч.3 ст.258, а також ч.1 ст.258-3 ККУ.

Генпрокурор Луценко раніше заявив, що є незаперечні докази того, що Савченко особисто планувала здійснити терактв парламенті.

Читайте також: Секстинг є дуже поширеним серед українських підлітків - громадська організація