Суспільство
23 травня 2018
ФІФА припинила розслідування про вживання допінгу гравцями збірної Росії з футболу
Розслідування про застосування допінгу гравцями збірної Росії з футболу.
news-image
Розслідування про застосування допінгу гравцями збірної Росії з футболу припинено, повідомила 22 травня прес-служба Міжнародної федерації футболу (ФІФА), передає «Є!».

У ФІФА заявили, що не виявили достатніх доказів застосування заборонених речовин гравцями російської збірної, яка бере участь у чемпіонаті світу – 2018. У федерації вже проінформували про своє рішення Всесвітнє антидопінгове агентство (ВАДА).

У зразках сечі спортсменів, аналіз яких проводили експерти, не було виявлено підозрілого вмісту солей. Фахівці також відкинули ймовірність того, що пробірки зі зразками підробили.

Зразки, які ВАДА вилучила з московської лабораторії і які зберігають у лабораторії Лозанни, було повторно проаналізовано щодо наявності заборонених речовин. Усі результати були негативними, – заявили у ФІФА.

Під час проведення розслідування фахівці ФІФА зв'язувалися і з інформатором ВАДА Григорієм Родченковим.

Також було проведено раптові вибіркові перевірки гравців російської збірної, які не дали жодного результату. У ФІФА підкреслили, що збірну РФ перед чемпіонатом світу перевірили ретельніше, ніж команди інших країн.