Київ
23 травня 2018
Визначили найзабрудненіший район Києва
Центр столиці виявився найзабрудненішим районом. Показники досягли позначки забруднення «дуже високе».
news-image

Також повітря забруднене ще в багатьох мікрорайонах міста. Про це повідомляє моніторинговий портал Cityscale, інформує «Є!» з посиланням на  Економічні відомості, новини.

Забруднення повітря в центрі Києва досягає індексу 14,6. Що означає дуже високий рівень забруднення. Низьким є зі значеннями ІЗА (комплексний індекс забруднення атмосфери, що враховує декілька домішок) менше 5. Підвищений рівень – від 5 до 8, високий – від 8 до 13, а дуже високий рівень забруднення повітря – від 13 та вище.

Друге місце в антирейтингу посідає Деміївська (Московська площа) з індексом 12,5. Далі за списком Солом’янський (індекс 12,1), Шевченківський (у районі проспекту Перемоги) з показником 10,1 і Дніпровський (9,9) райони.

Найзабрудненішими територіями визначили площу Перемоги, а також Бессарабську та Деміївську площі. Крім них, проспекти Оболонський і Перемоги, бульвар Лесі Українки, вулиці Довженка, Каунаську, Скляренка та Попудренка. Найнижчим є рівень забруднення в районі Гідропарку, Жулян, проспекту Науки та Багринової гори.

Читайте також:З'явились перші результати досліджень щодо отруєння у Черкасах

Читайте також:Як туристи шкодять довкіллю планети – порахували вчені