Суспільство
24 травня 2018
Найбільший інфраструктурний об'єкт останніх десятиліть: сьогодні відкриють Бескидський тунель (фото, відео)
Бескидський тунель - залізничний тунель України, другий по довжині (після Лутугинського). Є частиною Львівської залізниці.
news-image

Сьогодні в Україні відкриють найбільший інфраструктурний об'єкт останніх десятиліть - Бескидський тунель. Про це повідомив президент України Петро Порошенко, пише «Є!» з посиланням на УНІАН.

"До відкриття двоколійного Бескидського залізничного тунелю залишаються лічені години. Це – не лише найбільший інфраструктурний проект, реалізований у нас в країні протягом останніх десятиліть. Це – проект, завдяки якому Україна стає ще ближчою до Європейського Союзу, а Євросоюз – до України. Адже він – частина міжнародного транспортного коридору, який прямує територією Італії, Словенії, Угорщини, Словаччини, України та далі на схід. Тут проходить до 40% наших транзитних вантажів у напрямку Західної і Центральної Європи", - написав він.

Як відомо, Бескидський тунель - залізничний тунель України, другий по довжині (після Лутугинського). Є частиною Львівської залізниці.

Історичний тунель в одноколійному варіанті був побудований в 1886 році. У 2007 році, в зв'язку з аварійним станом тунелю, було прийнято рішення побудувати новий, двоколійний, який пройде в 22 метрах від старого. Довжина тунелю 1750 метрів.