Події
25 травня 2018
Поліція затримала другого учасника нападу на активіста Стерненка в Одесі та встановила особу вбитого
С.Стерненко був доставлений в лікарню зі струсом головного мозку та різаною раною руки.
news-image

Поліція встановила місцезнаходження й затримала другого учасника нападу на активіста Сергія Стерненка в Одесі, повідомив радник начальника Головного управління Нацполіції в Одеській області Руслан Форостяк на своїй сторінці Facebook, передає «Є!»

Крім того, за його словами, правоохоронці встановили особу загиблого, який помер у результаті завданого активістом поранення ножем у живіт, а також мотиви події.

Разом з тим, ні Р.Форостяк, ні прес-служба ГУ Нацполіції в області станом на 9 ранку п'ятниці не оприлюднили інформацію про попередню кваліфікацію події.

У поліції тільки відзначили, що С.Стерненко був доставлений в лікарню зі струсом головного мозку та різаною раною руки.

Як повідомлялося, пізно ввечері в четвер невідомі, за заявою вуличного активіста Сергія Стерненка, напали на нього недалеко від його будинку.

Під час зіткнення С.Стерненко отримав ножове поранення руки, а один із нападників - серйозне поранення в живіт. Під час прямої трансляції активіст заявив, що удару він завдав своїм ножем.

Як повідомлялося, 1 травня невідомі вже влаштовували замах на С.Стерненка. Невідомий чоловік вистрілив у нього з пістолета травматичної дії. Куля потрапила активісту в область шиї ззаду. Незважаючи на поранення, активіст зміг затримати того, хто стріляв.

Поліція за цим фактом почала кримінальне провадження за ч.1 ст.15, ч.1 ст.115 (замах на вбивство) Кримінального кодексу України. Загалом у результаті оперативно-слідчих дій було затримано двох людей.