Екс-канцлер Німеччини вважає, що альтернативи «Північному потоку-2» для ЄС не існує
"Північний потік-2" буде транспортувати близько 55 млрд. кубометрів природного газу щорічно з РФ через Балтійське море до Німеччини.
news-image

Як заявив голова керуючої ради оператора проекту Nord Stream 2 AG, екс-канцлер Німеччини Герхард Шредер,альтернативи газопроводу "Північний потік-2" для ЄС немає. Про це він заявив під час Петербурзького міжнародного економічного форуму, повідомляє РИА "Новости", передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

"У Європи немає особливої альтернативи, покрити ці обсяги (газу — ред.) з інших джерел неможливо", — сказав Шредер.

Він зазначив, що здивований опором Єврокомісії проекту.

"У Брюсселі повинні раціонально підходити до проекту. Аргументів проти "Північного потоку-2" не існує, вони придумуються. За цим опором країн певні приватні інтереси", — сказав Шредер.
"Американський уряд не проявляє солідарності з європейцями, діє у своїх економічних інтересах, перешкоджаючи реалізації "Північного потоку-2. Ми сподіваємося, що ЄС знайде в собі сили відстоювати свої інтереси", — сказав він.

З кінця 2019 року газотранспортний коридор "Північний потік-2" повинен транспортувати близько 55 млрд. кубометрів російського природного газу щорічно з РФ через Балтійське море до Німеччини.

Супротивники проекту - у тому числі Польща, країни Балтії, Україна, Молдова, США та Данія - стверджують, що "Північний потік-2" збільшить залежність ЄС від "Газпрому", який вже постачає близько третини об’ємів газу в ЄС.

Читайте також: Логотип «Газпрому» помітили на першому матчі фіналу ЛЧ