Суспільство
26 травня 2018
Поліція відкрила кримінальне провадження через антисемітські висловлювання мера Сколе – ЗМІ
Якщо провину Москаля буде доведено, йому загрожує штраф від 8,5 тис. до 17 тис. грн, або позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.
news-image

Поліція Львівської області відкрила кримінальне провадження за фактом антисемітських заяв мера міста Сколе Володимира Москаля. Про це повідомляє видання Zaxid.net, передає «Є!».

У Стрийській міській прокуратурі, яка здійснює процесуальне керівництво, виданню розповіли, що провадження відкрито за статтею Кримінального кодексу України "порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної належності або ставлення до релігії".

Якщо провину Москаля буде доведено, йому загрожує штраф від 8,5 тис. до 17 тис. грн, або позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.

14 травня директор Українського єврейського комітету Едуард Долінський оприлюднив запис виступу мера міста Сколе Москаля, у якому той звинувачує євреїв у світових війнах і знищенні націй та народів.

Чотири роки тягнеться спектакль не української влади, а правильно сказати "москвинсько-жидівської влади"... З історичних довідок і зараз [директор Українського інституту національної пам'яті] Володимир В'ятрович відкриває правдиві історичні документи – після приходу більшовиків у владі від 70% до 95% були євреї, які знищували нації і народи, – стверджує мер.

Коментуючи запитання про етичність своїх висловлювань, Москаль заявив: "Кого я ображаю? Я правду сказав".

Москаль є мером Сколе із 2010 року.