Суспільство
29 травня 2018
Газпром подав апеляцію на скасування рішення суду у справі з Нафтогазом
28 лютого Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги Нафтогазу.
news-image
У російському Газпромі вимагають скасувати рішення Стокгольмського арбітражу щодо спору з українським Нафтогазом, адже вважають, що рішення нібито написане не арбітрами, а «іншими особами».

Про це повідомляє «РБК» з посиланням на прес-службу російського газового монополіста.

Додаткове вивчення тексту рішення із залученням всесвітньо визнаного експерта-лінгвіста показало, що значна частина арбітражного рішення написана не арбітрами, а іншою особою. Очевидно, що ніхто не має права підміняти арбітрів,- заявили у компанії.

У Газпромі відзначили, що рішення щодо цього спору має "надзвичайно високе значення" для сторін, а втручання сторонніх людей у судовий процес є порушенням арбітражної угоди.

Висновок експерта-лінгвіста про авторство арбітражного рішення по транзиту є новим доказом серйозних порушень шведського права та арбітражного регламенту Торговельної палати Стокгольма при розгляді даної справи, що дає підстави для його повного скасування, - заявили в Газпромі.

Нагадаємо: 28 лютого Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги Нафтогазу до Газпрому за позовом на транзит газу на суму 4,673 мільярда доларів США. Таким чином, за результатами двох арбітражів між компаніями на поставку і транзит газу, Газпром повинен доплатити НАК ,56 мільярди.