Глава Blue Origin Безос розповів про плани колонізації Місяця
Разом з NASA Безос має намір побудувати апарат для дослідження можливості організувати виробництво і забезпечення умов для життя людини на Місяці.
news-image

Американський мільярдер, глава компаній Amazon і Blue Origin Джефф Безос планує створити поселення людей на Місяці протягом найближчих ста років, передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

Безос повідомив, що готовий співпрацювати з NASA і Європейським космічним агентством, але впорається і без державних структур, інформує Новое время з посиланням на New York Post.

Джефф Безос каже, що його приватна космічна компанія Blue Origin створить місячну колонію для поселенців і важкої промисловості протягом десятиліть. У довгостроковій перспективі він хоче, щоб поселенці жили і працювали і на астероїдах.

"Земля - не дуже гарне місце для важкої промисловості. Це зручно для нас прямо зараз. Але в недалекому майбутньому - я кажу про десятиліття, може бути, через 100 років - буде легше робити багато речей, які ми зараз робимо на Землі, в космосі, тому що там буде багато енергії", - сказав Безос в інтерв'ю на Міжнародній конференції з розвитку космосу.

З його точки зору перенесення частини промисловості на Місяць - єдиний вихід для населення Землі, враховуючи зростаючі енергетичні потреби та навантаження на навколишнє середовище нашої планети.

В рамках партнерства з NASA глава Amazon має намір побудувати апарат, за допомогою якого можна буде дослідити можливість організації виробництва і забезпечення умов для життя людини на Місяці. Апарат зможе доставити на супутник Землі 5 тонн корисного вантажу. Такий апарат може почати працювати вже до середини 2020 років. При цьому компанія Blue Origin готова працювати над проектом і сама.

Читайте також: Зірка фільмів про Гаррі Поттера одружився