Політика
13 лютого 2015
Держдеп назвав умови для скасування санкцій проти Росії
За словами глави Держдепу, США будуть готові нормалізувати відносини з Росією у разі дотримання Кремлем мирної угоди, прийнятого за підсумками переговорів у Мінську.
news-image

Державний департамент США розмістив на своєму офіційному сайті заяву, зроблену главою зовнішньополітичного відомства Джоном Керрі, про можливе скасування санкцій, введених проти Москви, повідомляє Є | Єдність.інфо.

За словами глави Держдепу, Сполучені Штати будуть готові нормалізувати відносини з Росією у разі дотримання Кремлем мирної угоди, прийнятого за підсумками двох раундів переговорів у Мінську. 

"Як ми довгий час заявляли, США готові розглянути скасування прийнятих щодо Росії санкцій після того, як Мінські угоди від вересня 2014 і нинішня угода будуть повністю виконані. Це включає повне припинення вогню, виведення всіх іноземних військ і техніки з України, повне відновлення контролю України над міжнародною кордоном, а також звільнення всіх заручників ", - сказано в стенограмі.

Керрі також особливо відзначив "дипломатичні зусилля європейських союзників - канцлера Меркель і президента Олланда - і їх команд, завдяки яким стало можливим укладення цієї угоди".

Читайте також: Лавров і Керрі обмінялися погрозами в соціальній мережі