Суспільство
30 травня 2018
У Службі зайнятості назвали основні причини безробіття серед молоді
У Києві рівень безробіття серед молодих людей (від 15 до 35 років) становить 9,6% – найвищий показник серед всіх вікових груп.
news-image

Молодь, яка мотивована до пошуку роботи та об’єктивно оцінює власні професійні можливості, може швидше працевлаштуватися. Основними ж причинами молодіжного безробіття є відсутність досвіду роботи, завищені вимоги молоді до місця роботи, невірно обрана спеціальність. Про це розповів директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич, передає «Є!» з посиланням на  “Укрінформ”.

“Сучасні вимоги працевлаштування ставлять перед молодою людиною непрості завдання: знайти своє місце у нових умовах ринкових відносин, виявити високопрофесійні якості, обізнаність інформаційного простору, гнучкість до технологічних змін, бути соціально адаптованою людиною”, – стверджує Білич.

Станом на 1 травня 2018 року на обліку КМЦЗ перебуває близько 3 тисячі безробітних віком до 35 років (32,5% від усіх зареєстрованих безробітних), 90% з них мають вищу освіту.

У Києві рівень безробіття серед молодих людей (від 15 до 35 років) становить 9,6% – найвищий показник серед всіх вікових груп. Загальний рівень безробіття (серед усіх вікових груп) в українській столиці сягає 6,7%.

“Ми пропонуємо профорієнтаційне тестування для дітей з метою точного визначення майбутньої професії. Дуже важливо вже з шкільного віку проводити профорієнтаційну роботу, адже завдяки таким заходам діти багато дізнаються про професії, замислюються про своє майбутнє, дізнаються, які професії користуються найбільшим попитом, в ігровій формі долучаються до знань, які в подальшому допоможуть знайти своє справжнє покликання”, – заявила начальник відділу профорієнтації та профнавчання Київського міського центру зайнятості Інна М’якота.

Читайте також:Названо фахівців, яким найважче знайти роботу в Україні