Події
30 травня 2018
На Майдані Незалежності вшанують пам'ять убитого журналіста Бабченка
Акція розпочнеться о 19.00.
news-image
У Києві в середу, 30 травня, на Майдані Незалежності відбудеться акція із вшанування пам'яті вбитого журналіста Аркадія Бабченка.

Відповідну інформацію про подію розміщено у Facebook, пише «Є!» з посиланням на Укрінформ.

"У Києві вбили незалежного журналіста з Росії Аркадія Бабченка - чесного і принципового друга України. Прийдемо віддати йому шану. Будь ласка, жодної партійної чи групово-ідеологічної символіки", - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що акція розпочнеться о 19.00.

Як повідомлялося, російського журналіста Аркадія Бабченка, який останнім часом жив в Україні, вбили увечері 29 травня у Києві на порозі власної квартири. Журналісту тричі вистрелили у спину. Він помер у машині "швидкої".

За фактом вбивства журналіста відкрили кримінальне провадження. Однією із версій вбивства у поліції вважають професійну діяльність журналіста.

Бабченко народився в Москві 18 березня 1977 року, здобув освіту юриста-міжнародника. Однак відомим став насамперед як журналіст. Працював військовим кореспондентом у "Московському комсомольці", "Новій газеті", потім на якийсь час перейшов на телебачення.

Під час Революції гідності Бабченко підтримував Україну, був на Майдані, навіть зняв про це фільм. Від початку війни на Донбасі неодноразово бував у зоні бойових дій.

За опозиційні погляди журналіста переслідували у Росії. У 2017 році Бабченко через погрози та небезпеку для свого життя виїхав за межі Росії. Спочатку мешкав у Празі, згодом у Києві, де став ведучим програми "Prime: Бабченко" на кримськотатарському телеканалі ATR.

Читайте також:«Росія на всіх парах мчить в напрямку КНДР»: цитати Аркадія Бабченка (відео)