Суспільство
31 травня 2018
Економіст Охріменко: Спійманий на несплаті податків міністр Данилюк шантажує українців грошима від МВФ
Данилюк очолив Міністерство фінансів 14 квітня 2016 року.
news-image

Міністр фінансів України Олександр Данилюк шантажує українців грошима Міжнародного валютного фонду в той час, як його підозрюють у несплаті податків, заявив на своїй сторінці у Facebook економічний експерт, президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко, передає «Є!».

Цей персонаж української політики не вперше демонструє себе лукавою людиною. Усі пам'ятають, як він, за посадою вимагаючи від усіх посадовців сумлінно заповнювати декларації про доходи та майно, сам "забув" задекларувати квартиру у Великобританії. Ну, щоб податків не платити. Можна припустити, що керівник міністерства, яке курирує податкове відомство, збиває плату з усіх українців, сам не вважає за потрібне скидатися в бюджет держави! – написав він.

Охріменко вважає, що того разу Данилюк "викрутився" тільки тому, що на ньому зав'язано основні для всієї економіки України переговори з МВФ.

Очевидно, уважали, що з МВФ можна отримати більше грошей, ніж із Данилюка – податків, і чіпати його не стали, – припустив економіст.

На його думку, міністр фінансів останнім часом демонструє, що "апетит приходить під час їжі".

За підсумками засідання Кабміну 23 травня, на якому Держфіскальну службу перепідпорядкували безпосередньо уряду, Данилюк дозволив собі влаштувати шантаж українців власною відставкою! Як добре помітно його усмішку, мовляв, спробуйте мене змістити – і про успішне закінчення переговорів із МВФ щодо чергового траншу можете забути. Вам не здається, що це вже занадто, і міністр остаточно вийшов із рівноваги? Але ж той, хто не може поводитися, як личить міністру, ризикує не просто сісти на мілину, але навіть розбитися об підводні камені – гадаю, щось таке ми незабаром побачимо, – уважає Охріменко.