Події
31 травня 2018
Бельгія та Литва розкритикували Україну за спецоперацію щодо «вбивства» Бабченка
Литовський Лінас Лінкявічюс заявив, що не розуміє влаштовану СБУ інсценізацію вбивства журналіста. За його словами, єдина хороша новина в цій історії полягає в тому, що Бабченко живий.
news-image

Зокрема, Лінкявічюс заявив, що не розуміє влаштовану СБУ інсценізацію вбивства журналіста. Про це пише «Є!» з посиланням на Тиждень.

Міністри закордонних справ Бельгії та Литви висловили незадоволення через спецоперацію Службу безпеки України щодо інсценування вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка.  Про це вони заявили 30 травня.

Так, литовський Лінас Лінкявічюс заявив, що не розуміє влаштовану СБУ інсценізацію вбивства журналіста. За його словами, єдина хороша новина в цій історії полягає в тому, що Бабченко живий.

"Я не розумію таких "спецоперацій", це для мене незбагненно. Звичайно, єдина хороша новина в усій цій історії те, що він (Бабченко – Ред.) живий", – наголосив Лінкявічюс.

Водночас глава бельгійського МЗС Дідьє Рейндерс підкреслив, що відповідні дії України суперечать європейським принципам поширення достовірної інформації в медіа.

"Ми не боремося з брехливими новинами за допомогою інших брехливих новин", – наголосив він.

Нагадаємо, увечері 30 травня стало відомо, що вбивство російського журналіста Аркадія Бабченка, яке нібито сталося увечері 29 травня у Києві, інсценували Служба безпеки України та сам Бабченко. 

Голова СБУ Василь Грицак повідомив, що виконавець "вбивства" російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка мав нелегально придбати зброю для закладення "баз" в центральній частині України.

Читайте також:«Росія на всіх парах мчить в напрямку КНДР»: цитати Аркадія Бабченка (відео)