Події
31 травня 2018
Кілер Бабченка сам прийшов у СБУ
Аркадію радять змінити місце проживання і не вести такий безпечний спосіб життя. Він, мабуть, до кінця ще не зрозумів, що його врятував збіг обставин.
news-image

Інсценування "вбивства" журналіста Аркадія Бабченка стало можливим завдяки кілеру, який сам звернувся в Службу безпеки України. Про це повідомив волонтер Родіон Шовкошитний у Facebook, пише «Є!» з посиланням на Gazeta.

"Вбивця" Бабченка - мій друг. Власне, те, що він пішов в СБУ - оце і є та велика перемога, в якої сьогодні було так багато батьків. До цього моменту ніхто нічого і не знав. Якби на його місці опинився інший хтось, тоді до Аркадія прийшов би реальний вбивця. І там вже як карта лягла б", - зазначає Шовкошитний.

Він зазначає, що не збирається давати оцінок діям спецслужби, але брифінг 30 травня був більше схожий на телешоу.

"Аркадію радив би змінити місце проживання і не вести такий безпечний спосіб життя. Він, мабуть, до кінця ще не зрозумів, що його врятував збіг обставин. І безмежна повага оперу, який вів справу. Росіяни, які в нас тут живуть. Обережно. Там список великий", - додав Шовкошитний.

Ввечері 29 травня повідомили, що російського журналіста Аркадія Бабченка вбили трьома пострілами в спину на порозі власної квартири. Наступного дня СБУ повідомила, що журналіст живий. Він взяв участь у спецоперації щодо затримання терористів.

Читайте також:Організатору вбивства Бабченка оголосили про підозру