Політика
13 лютого 2015
Світовий банк надасть Україні до $ 2 млрд
news-image

Світовий банк (СБ) надає Україні до $ 2 млрд в 2015 році на основі ряду інструментів фінансової підтримки, повідомила прес-служба банку. Про це передає Є! Єдність.інфо з посіланням на Інтерфакс-Україна.

"Ця допомога буде фокусуватися на захисті бідних верств населення та підтримки проведення важливих реформ, особливо в газовому та банківському секторах, а також реформ, спрямованих на боротьбу з корупцією, поліпшення управління і середовища для ведення бізнесу", - наголошується в прес-релізі.

Згідно прес-релізу, в 2015 році програма СБ передбачає бюджетну підтримку на проведення реформ і кілька нових інвестиційних проектів, які допоможуть покращити надання послуг у таких важливих галузях, як охорона здоров'я та інфраструктура.

"Ця допомога є частиною загального пакету фінансової підтримки України з боку міжнародного співтовариства, а СБ тісно співпрацює з МВФ", - зазначає прес-служба.

У СБ нагадали, що з часу приєднання України до СБ в 1992 році загальна сума зобов'язань і фінансування банком у країні перевищили $ 9 млрд у рамках впровадження 45 проектів і програм.

Читайте також: Для України готують "план Маршалла"