Суспільство
1 червня 2018
Луценко заявив, що середня ціна за вбивство людей із «чорного списку» у справі Бабченка становить 0 тис.
Луценко: Обговорюючи, хто у списку, організатор і третя особа обговорювали суму за їх усунення.
news-image
Після імітації вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка організатор злочину Борис Герман збирався покинути територію України, тому його вирішили затримати. Про це повідомив Генпрокурор України Юрій Луценко в ефірі "Радіо НВ", передає «Є!».
Організатор передзвонив виконавцю і сказав, що він терміново вилітає за кордон і гроші йому колись передадуть. Стало зрозуміло, що ланцюжок може бути перервано, тому СБУ абсолютно правильно затримала Германа на вулиці, – розповів він.

За словами генпрокурора, незважаючи на відсутність інформації безпосередньо від організатора злочину, увечері 31 травня вдалося одержати "чорний список" із 47 осіб, який організатор "надав третій особі". Луценко уточнив, що особу "третьої особи" вдалося з'ясувати в результаті спецоперації.

Обговорюючи, хто у списку, організатор і третя особа обговорювали суму за їх усунення. І говорили, що за декого і мільйону замало. А за декого – і млн. А за декого – в середньому 0 тис. Це цинічна розмова. Але це черговий сигнал того, що ми живемо не в мирному місті, – заявив він.

Генпрокурор уточнив, що його прізвища в "чорному списку" не було, і відмовився відповідати на запитання, чи є в ньому чинні політики або члени українського уряду.