Політика
3 червня 2018
Глава Пентагону назвав умови ослаблення санкцій проти Пхеньяна
Міністр оборони Японії Іцунорі Онодера теж вимагав дотримуватися жорсткої лінії поведінки стосовно КНДР.
news-image
Міністр оборони США Джеймс Меттіс заявив, що санкції відносно Північної Кореї можуть бути ослаблені лише тоді, коли Пхеньян здійснить "незворотні кроки, що піддаються перевірці" з ядерного роззброєння.

Про це глава Пентагону сказав у неділю, 3 червня, в Сінгапурі перед зустріччю з колегами з Японії і Південної Кореї, пише DW, передає «Є!».

На думку Меттіса, поки важливо зберігати всі штрафні заходи, визначені резолюціями ООН. Шлях до переговорів президента США Дональда Трампа і лідера КНДР Кім Чен Ина, запланованих на 12 червня, буде "вибоїстим", спрогнозував глава американського оборонного відомства.

Міністр оборони Японії Іцунорі Онодера теж вимагав дотримуватися жорсткої лінії поведінки стосовно КНДР.

Попередній досвід показує, що важливо не нагороджувати вже саму готовність Північної Кореї до переговорів, - підкреслив він

Пхеньян має зробити конкретні кроки з ядерного і ракетного роззброєння, продовжив Онодера.

Водночас глава Міноборони Південної Кореї Сон Ен Му виступив за кредит довіри для КНДР. За його словами, Сеул робить ставку на діалог із сусідами на Корейському півострові. 

Якщо ставити під сумнів мотиви Кім Чен Ина, це ускладнює діалог і прогрес у переговорах, - підсумував південнокорейський міністр.