Суспільство
3 червня 2018
Порошенко: Безвіз - це остаточне “прощавай” Радянському союзу і Російській імперії
Президент України Петро Порошенко 2-4 червня з офіційним візитом перебуває в Королівстві Іспанія.
news-image

Сьогодні, після лібералізації візового режиму з країнами ЄС, український паспорт входить до тридцятки найсильніших паспортів у світі.

Про це Президент України Петро Порошенко сказав на зустрічі з українською громадою в Іспанії, повідомляє прес-служба Глави держави, передає «Є!».

Українські громадяни, лише пред’явивши біометричний паспорт, можуть вільно подорожувати всією Європою. А зараз і всім світом, бо Україну зараз раді вітати і відкривають двері вже 117 країн, а український паспорт входить до тридцятки найбільш сильніших паспортів світу, - зазначив Порошенко.

Крім скасування візового режиму, було укладено і Угоду про асоціацію з ЄС та підписано поглиблену та всеохоплюючу зону вільної торгівлі. Глава держави також підкреслив, що для українського народу безвізовий режим - це не лише право вільно подорожувати. 

Це остаточне «прощавай» Радянському союзу і Російській імперії. Весь світ має дізнатися і побачити, яка фантастична і велика держава Україна. І ми кожен день створюємо для цього додаткові приводи. Так само, як це відбулося 26 травня під час проведення фінальних матчів Ліги Чемпіонів в Києві. Київ було визнано найгостиннішим і найбезпечнішим містом за всю історію проведення подібних подій, - сказав Порошенко.

Президент України Петро Порошенко 2-4 червня з офіційним візитом перебуває в Королівстві Іспанія. Сьогодні він разом з дружиною взяв участь у молебні за мир у Кафедральному соборі Альмудена в Мадриді.