Київ
5 червня 2018
Проектувальник моста Метро заявив про загрозу його руйнування будь-якої миті
За його словами, капремонт мосту не допоможе, потрібна реконструкція.
news-image

Георгій Росновський, співавтор проекту моста Метро, побудованого 1965 року, заявив, що міст може обвалитися будь-якої миті, передає «Є!» із посиланням на LB.

"Цей міст мав простояти 100 років, якщо за ним стежити. Але цей міст-метро вже через років 30 почав викликати великі побоювання. Тому що обстеження показало, що там багато тріщин і арматура в поганому стані. Чому все це відбувається? Під час будівництва дві напіварки стягують стяжкою з напружуваними пучками арматур, так от ці пучки арматур як слід не ізолювали", - сказав він в інтерв'ю Громадському Радіо.

За словами Росновського, капремонт мосту не допоможе, потрібна реконструкція.

"Для цього потрібно потихеньку розбирати автодорогу, розбирати деякі конструкції і замість двох смуг робити по три смуги. У мене є такий проект. Так, уже років десять заборонили рух по мосту важкого транспорту, але все одно міст під загрозою. У мене є інші матеріали й обстеження, де чітко написано, що міст Метро може впасти будь-якої миті, абсолютно несподівано", - додав він.

Росновський стверджує, що якщо міст почне валитися, то вже повністю.

"Почне в одному місці - і, як доміно, піде по всіх прольотах. І ще один показник: коли випробовували міст, давали колосальне, максимальне навантаження, і опускання шарнірів було на 3 см, прибирали навантаження - було нуль. А зараз шарнір опустився на 23 см і не піднімається", - зазначив він.

Міст Метро - перший метроміст через Дніпро в Києві. Разом із Русанівським мостом з'єднує правобережну частину Києва з Русанівкою, Лівобережним масивом, Воскресенкою, Лісовим масивом, зоною відпочинку "Гідропарк". На правому березі Дніпра міст завершує станція "Дніпро" Київського метрополітену.

Читайте також: На Київщині чоловік до смерті побив перехожого за те, що той йому «не сподобався»