Події
5 червня 2018
У метро курсанти масово перескакували через турнікети, щоб не платити за проїзд
Подія сталася на станції «Виставковий центр» на початку червня.
news-image

У столичному метрополітені курсанти Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка масово перескакували через турнікети, щоб не платити за проїзд.

Відео з порушниками перепостила речник підземки Наталка Макогон у Facebook, інформує «Є!», з посиланням на Українську правду.

Подія сталася на станції "Виставковий центр" на початку червня. На відео видно, як близько 20 курсантів порушують правила проїзду у метро: хлопці перескакували через турнікет, кілька дівчат пролізли під ними. 

За словами Макогон, контролер на станції викликала поліцію, а метрополітен повідомив про курсантів-порушників керівництво Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка. 

"За діючим законодавством, проїзд їм (курсантам) безпосередньо має компенсовувати бюджетна установа, тобто оплата в метрополітені проводиться на загальних підставах, а не стрибанням через турнікет", - пояснила Макогон.

Користувачі соцмережі по-різному відреагували на відео з порушниками.

Хтось називав стрибання через турнікети ганьбою, а хтось пожартував, що курсантам затримали стипендію, або що вони готуються до заліку з подолання перешкод, або і взагалі до майбутнього подорожання проїзду.   

 
 
Читайте також: «Патамушта мнє так удобнєй» - співробітник СБУ пояснив, чому він розмовляє російською мовою