Політика
6 червня 2018
КС визнав конституційним законопроект про скасування депутатської недоторканності
Законопроект був внесений 158 депутатами парламенту.
news-image

Конституційний Суд визнав конституційним законопроект 158 депутатів Верховної Ради про скасування депутатської недоторканності.   Про це Українським Новинам повідомило джерело в суді, передає «Є!»

Рішення у справі було прийнято в середу, 6 червня, текст рішення суду буде оприлюднено 7 червня.

КС в закритому режимі розглядав справу за конституційним зверненням Ради про надання висновку щодо відповідності законопроекту №6773 про внесення змін до Конституції в частині скасування депутатської недоторканності вимогам статей 157 і 158 Конституції.

Суддею-доповідачем з цього питання була Наталя Шаптала.

Цей законопроект було внесено 158 депутатами парламенту.

Законопроектом пропонується виключити з Конституції ч. 1 і 3 ст. 80, в яких йдеться про наявність у парламентарів недоторканності, а також про неможливість притягнення їх до кримінальної відповідальності без згоди Ради.

Для розгляду в парламенті проект закону має отримати висновок КС про відповідність ст. 157 і 158 Конституції, в яких йдеться про неможливість внесення змін до Основного закону під час воєнного чи надзвичайного стану.

Також зазначено, що передбачувані зміни не можуть обмежувати права і свободи громадян і бути спрямованими на порушення незалежності і територіальної цілісності України.

Читайте також: Данилюк вимагає надати йому слово перед голосуванням за його відставку