Події
7 червня 2018
СБУ звільнила з полону бойовиків «ЛНР» вінницького студента
Юнака у 2017 році затримали бойовики «ЛНР» за вивішування прапора України на будівлі школи у Луганську, де він раніше навчався.
news-image

Співробітники Служби безпеки України повернули додому студента вінницького вишу, якого незаконно утримували бойовики терористичної організації «ЛНР». Про це повідомляє прес-центр СБУ. Згідно з повідомленням, правоохоронці встановили, що уродженець Луганщини у 2017 році разом з батьками поїхав до тимчасово непідконтрольного українській владі Луганська для вирішення майнових питань.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

«Під час перебування в місті хлопець спільно з патріотично налаштованими місцевими жителями підняли на флагштоку біля школи, де він раніше навчався, прапор України. Патріоти також намалювали національну символіку на фасаді будівлі навчального закладу», - йдеться в повідомленні.

 За даними СБУ, юнаків затримали бойовики «ЛНР» та насильно утримували у будівлі місцевої пенітенціарної установи. 

«При цьому українських бранців допитували представники так званого «МГБ ЛНР», які застосовували до них заходи психологічного та фізичного тиску», - підкреслили у відомстві.

Унаслідок оперативної комбінації співробітники СБУ вивели незаконно затриманого юнака на підконтрольну українській владі територію та повернули до Вінниці. За матеріалами Управління СБУ у Вінницькій області відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України.


Читайте також: Путін: Ми продовжимо допомагати «ЛНР» і «ДНР»