Події
8 червня 2018
Трамп виступив за повернення Росії у G7
Про це повідомляє американський телеканал CNBC.
news-image

Президент США Дональд Трамп виступив за повернення Росії до «Великої сімки».

Про це повідомляє американський телеканал CNBC, інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

У повідомленні йдеться, що Трамп закликав повернути Росію до зустрічі світових економічних сил. Як наголошує CNBC, що після анексії Криму в 2014 році РФ була з групи країн "Великої вісімки". Анексія Криму була засуджена світовою спільнотою та викликала багатосторонні економічні санкції. 

«Вони викинули Росію, вони повинні дозволити Росії повернутися. Ми повинні мати Росію за столом переговорів», - заявив Трамп перед тим, як відбути на саміт "Великої сімки" до Канади.

Як відомо, Росію прийняли до складу "Великої сімки" промислово розвинених країн світу у 1997 році, перетворивши це об’єднання на "Велику вісімку", через політичну вагу Росії. Проте через економічну недорозвиненість РФ допускали лише до політичних зустрічей, а не до економічних та фінансових. "Велика сімка" відновилась у первісному складі (Велика Британія, Італія, Канада, Німеччина, США, Франція, Японія; в зустрічах також беруть участь керівники органів Євросоюзу) після виключення РФ через окупацію Криму. У "Великій сімці" неодноразово заявляли, що для можливого повернення до складу об’єднання Росія має виконати Мінські домовленості про врегулювання на сході України та відновити суверенітет України. 


Читайте також: Канада обіцяє блокувати повернення РФ у G8