У НБУ сказали, які ризики принесе закон про валюту
Прийняття закону „Про валюту“ дасть зелене світло для пришвидшення валютної лібералізації.
news-image

Внаслідок валютної лібералізації, яка відбудеться завдяки схваленню та початку дії закону про валюту, підвищаться ризики для фінансової стабільності України. Про це заявив заступник голови Національного банку Олег Чурій, пише «Є!» з посиланням на УНН.

“Прийняття закону „Про валюту“ дасть „зелене світло“ для пришвидшення валютної лібералізації. За наявності сприятливих макроекономічних умов ми зможемо поступово скасувати всі валютні обмеження, і бізнес, інвестори та населення зможуть користуватися повною свободою проведення валютних операцій без необхідності отримувати дозволи НБУ. Буде дозволено все, що не заборонено законом. Однак це водночас підвищить і ризики для фінансової стабільності України. Тому вкрай важливо, щоб цей закон передбачав для Національного банку повноваження та інструменти для попередження і подолання кризових явищ в українській економіці”, — наголосив Чурій.

Нагадаємо, 17 травня, Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект про валюту. За відповідне рішення проголосували 253 народних депутати. 

Читайте також:НБУ назвав купюри, які підробляють найчастіше