Політика
20 червня 2018
Нардеп про призначення Жебрівського на посаду аудитора НАБУ: Ми побачили, як призначають «любих друзів»
 Ганна Гопко заявила, що президент України Петро Порошенко "призначає своїх", і всі його заяви про боротьбу з корупцією – "фейк".
news-image

Призначення аудитором Національного антикорупційного бюро України Павла Жебрівського викликало "дивне розчарування", заявила 20 червня у Верховній Раді позафракційний народний депутат Ганна Гопко, передає «Є!» із посиланням на Гордон.

"Учора ввечері, коли ми побачили указ президента про призначення пана Жебрівського, це викликало якесь дивне розчарування. Як же після Майдану, після Революції гідності, відповідно до тих вимог... аудитор НАБУ повинен мати міжнародний досвід. Ми побачили, як "любих друзів" призначають на таку відповідальну посаду.

Сьогодні зранку ми побачили інше кадрове призначення. Одним із наших послів України у Вірменії став Петро Литвин, який утік із-під Іловайська", – заявила Гопко.

Вона додала, що президент України Петро Порошенко "призначає своїх", тоді як у країні триває російська агресія, і всі його заяви про боротьбу з корупцією – "це фейк".

"Невже лавка запасних така коротка? Невже в українській дипломатичній службі немає людей, які можуть гідно представляти Україну?" – додала Гопко.

19 червня Порошенко ввів Жебрівського до складу комісії зовнішнього контролю на проведення незалежної оцінки (аудиту) ефективності діяльності НАБУ.

Президент також призначив Петра Литвина послом України у Вірменії 19 червня.

Із травня 2012 року Литвин був командиром 8-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних сил України. Під час бойових дій на сході у 2014 році він командував військами сектору "Д". За даними "Європейської правди", Литвина обвинувачували в тому, що в серпні 2014 року під Іловайськом він кинув своїх підлеглих – у підсумку українські війська опинилися в оточенні. Однак тимчасова слідча комісія Верховної Ради дійшла висновку, що інформація про його втечу не відповідає дійсності.

Читайте також: Болгарська православна церква не підтримала автокефалію України