Ізраїльтянку-переможницю Євробачення звинуватили в плагіаті
Пісню Нетти Барзилай назвали плагіатом.
news-image
Переможницю Євробачення-2018 Нетту Барзилай звинуватила в плагіаті Universal Music. У компанії стверджують, що композиція ізраїльської співачки Toy явно перекликається із Seven Nation Army групи The White Stripes. Про це пише Кореспондент, передає «Є!»
 
Повідомляється, що один з найбільших світових звукозаписних лейблів відправив творцям пісні Toy попереджувального листа. У ньому сказано, що ритм і гармонія пісні ізраїльської конкурсантки багато в чому перетинаються з композицією американської рок-групи.
 
Відомо, що, за правилами конкурсу, усі композиції учасників мають бути оригінальними. У разі, якщо звукозаписна компанія доведе правомірність своїх звинувачень, Ізраїль може втратити право на проведення конкурсу у 2019 році.
 
І все ж експерти вважають, що конфлікт між сторонами буде врегульований.
 
"Аргумент щодо ритму для мене звичний, тому що кожна секція танго, блюзу чи реггі має ритм, подібний до інших композицій у стилі танго, блюз або ж реггі. Мені здається, що вони зайшли занадто далеко з претензією на схожість з гармонікою і ритмом", - висловився адвокат Рон Левінталь.
 
Один з творців композиції Дорон Медлі також відреагував на звинувачення, висловивши своє здивування. Він зазначив, що подбає про те, щоб конфлікт врегулювали якнайкраще.
Читайте також: Siri перебила міністра оборони Британії під час виступу в парламенті (відео)