Політика
11 липня 2018
Росіяни можуть дійти до Таллінна за два дні, але тут вони й помруть - командувач ССО Естонії
За словами військового, Росія не зможе захопити Естонію.
news-image

Росія не зможе захопити всю Естонію у разі нападу, попри можливість швидкого просування до столиці. Про це заявив командувач Сил спецоперацій Естонії, полковник Ріхо Юхтегі в інтерв'ю Politico, передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

"Ми завжди обговорюємо можливість агресії. Так, росіяни можуть дістатися до Таллінна за два дні, це можливо. Але всю Естонію за два дні вони не зможуть захопити, ми переріжемо всі лінії комунікації, постачання тощо. Через два дні вони досягнуть Таллінна, але тут вони і помруть. І вони це знають", - сказав військовий.

За його словами, Естонія готується до війни, яка, швидше за все, буде полягати в нерегулярних, гібридних конфліктах.

"Сучасна війна має асиметричний характер. Важко знайти сили противника на землі. Їх важко ідентифікувати, зафіксувати їхнє положення і знищити. Але це те, до чого ми повинні готуватися тут. Як Афганістан, Ірак - але тут", - додав він.

Як відомо, у лютому 2016 року військові аналітики центру RAND Corporation змоделювали ситуацію можливої агресії РФ проти країн Балтії. Одним з висновків на основі цього моделювання стало те, що за 60 годин РФ може захопити Ригу і Таллінн навіть в умовах найбільш ефективного опору.

Читайте також: Немає літака: в аеропорту Анталії застрягли 170 українців