Суспільство
13 липня 2018
У 13% українців не вистачає грошей навіть на їжу - опитування
Проте є й такі, що можуть дозволити собі все, чого душа бажає.
news-image

Семи відсоткам респондентів, опитаних Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) вистачає грошей на все бажане, а 13,7% - не вистачає навіть на їжу. Про це свідчать результати опитування, передає «Є!» із посиланням на Українські Новини.

Респондентів просили вибрати одне з наведених тверджень, що найбільш відповідає фінансовому становищу їх сім'ї.

44,6% відповіли, що їм вистачає грошей на їжу, але купувати одяг вже важко, 30% - вистачає грошей на їжу, одяг і вдається дещо заощаджувати, 13,7% - не вистачає грошей навіть на їжу, 7% - вистачає, щоб купувати все, що завгодно, 6,5% можуть дозволити собі купувати деякі коштовні речі, 1,6% - важко відповісти.

На питання про те, як на думку опитаних буде жити сім'я через рік 33,5% відповіли, що так само, як і зараз. 4,4% вважають, що через рік будуть жити набагато краще, 23,1% - трохи краще, 12,7% - трохи гірше, 5,2% - набагато гірше, а 21,1% - не змогли відповісти.

Опитування проводилося з 18 по 30 травня. Методом особистого інтерв'ю було опитано 2 025 повнолітніх респондентів з 108 населених пунктів усіх областей (в Донецькій і Луганській областях дослідження проводилося тільки на підконтрольних владі територіях, а в аннексированном Росією Криму не проводилося взагалі). 

Читайте також: Сенцов в ув'язненні: з'явилися перші за два роки кадри з колонії (відео)