Суспільство
17 липня 2018
Пашинський казав мені, що я ніхто, а його статки становлять 10% ВВП України, - глава секретаріату комітету ВР
На Пашинського завели нову справу.
news-image

Проти голови комітету ВР з питань нацбезпеки та оборони Сергія Пашинського порушено кримінальне провадження за підозрою у погрозі вбивством главі секретаріату комітету Тетяні Блистів. Відповідна інформація була внесена до ЄРДР на підставі заяви держслужбовця до Генеральної прокуратури, передає «Є!» із посиланням на Обозреватель.

За її словами, 4 липня у приміщенні комітету Пашинський погрожував вбивством їй та її родині.

"У нашій сім'ї є реальні підстави побоюватися здійснення цієї погрози як самим Пашинським, так і іншими особами, оскільки Пашинський С.В. мені сказав, що я ще не знаю, хто він такий і що у нього для таких, як я, є "спеціально навчені люди". Крім того, Пашинський С.В. повідомив мені, що він є дуже багатою людиною, а саме що його статки становлять 10% ВВП України, а я ніхто в цьому світі", - написала Блистів.
"Вважаю, що така інформація має бути перевірена компетентними органами України, оскільки з боку Пашинського С.В. відбувається постійне зловживання владою і службовим становищем. Також можу припустили, що Пашинський С.В. може бути причетний до злочинів, які інкримінуються Шепелеву О. О. (екс-нардеп Олександр Шепелєв, проти якого розслідується кілька кримінальних справ - ред.)", - додала вона.

У свою чергу сам Пашинський заперечує погрози.

"Нікому я не погрожував. На неї є кримінальне провадження за шахрайство. Йому тижнів зо два. Я просив її по-доброму звільнитися. Вона вирішила вчинити інакше, і написати заяву на мене. Бог їй суддя", - заявив депутат.

Нагадаємо, 31 грудня 2016 року Пашинський поранив жителя Київської області В'ячеслава Хімікуса на автомобільній дорозі під Васильковом. У лютому 2017 року депутат заявив, що стріляв лежачи, щоб "не псувати людям свята".

У серпні 2017 року ГПУ закрила справу проти Пашинського. У грудні 2017 року Печерський районний суд Києва зобов'язав поновити розслідування кримінального провадження.

Читайте також: У Харкові блогери безперешкодно проникли на танковий склад (відео)