Суспільство
27 липня 2018
Стало відомо, хто з нардепів витратив найбільше грошей минулого року
Народний обранець витратив 520 млн гривень на купівлю цінних паперів.
news-image

Найбільші витрати за 2017 рік серед парламентарів задекларував член групи "Воля народу" Олександр Фельдман. Про це повідомляє Bihus.Info, передає «Є!» із посиланням на УП.

Відповідно до законодавства, декларуванню підлягають витрати у понад 50 прожиткових мінімумів. Таких у 2017 році у чиновників виявилось на 9,5 млрд гривень.

"Витрати у своїх деклараціях вказали 147 парламентарів, а їхня сума склала понад 3,2 млрд гривень – тобто третину від загальної суми (видатків усіх декларантів – УП)", – йдеться в матеріалі.

Фельдман вказав найбільші видатки – 520 млн гривень, витрачених на купівлю цінних паперів.

"Значно ширший список видатків перелічив наприкінці своєї декларації інший парламентар, член фракції "Блоку Петра Порошенка" Максим Єфімов", – зазначають журналісти.

Він за рік витратив 440 млн гривень.

Зокрема, на 426 млн гривень нардеп придбав цінні папери, а також вказав витрати на ювелірні вироби, авіаперельоти, сімейну туристичну путівку та надання зворотної фінансової допомоги.

"Задекларував він і витрати пов’язані з депутатською діяльністю – на послуги по опитуванню населення та виготовлення інформаційних бюлетенів", – пише видання.

Третім в рейтингу найбільших витрат журналісти вказують Віталія Хомутинніка від "Відродження". Його головними витратами за 2017 рік виявились борги.

Понад 14 млн нардеп витратив на погашення власних фінансових зобов’язань, ще 302 млн торік він, навпаки, позичив іншим. 2,1 млн гривень Хомутинніку коштували послуги охорони, ще 1,2 млн - членський внесок партії "Відродження". 7 млн він пожертвував на благодійність, 11 – витратив на подарунки.

"Широкою також є і географія витрат Хомутинніка – Україна, Велика Британія, ОАЕ, Мальдіви, Італія, Франція та США. Їх загальна сума склала 347 млн гривень", – йдеться в матеріалі.

Богдан Дубневич, член фракції БПП, за минулий рік подарував комусь понад 263 млн гривень. Ще в 2,6 млн йому обійшлася оплата нотаріального посвідчення договорів дарування, також нардеп надав комусь 1,8 млн безпроцентної позики. Крім того, 935 тисяч гривень Дубневича пішли на допомогу українській армії.

"І замикає топ-5 найбільших витратників із показником у 259 млн гривень Вячеслав Богуслаєв", – кажуть журналісти.

Член "Волі народу" близько 235 млн інвестував у купівлю цінних паперів, решту – в нерухомість та колекції музейних експонатів.

Читайте також: На Донбасі загинув український військовий