Події
21 серпня 2018
На Хмельниччині голова району вимагав хабар від фермера
Керівник району забажав за послуги 32 900 доларів США.
news-image

Голова Полонської районної державної адміністрації Хмельницької області вимагав хабар від фермера. Про це повідомили у прес-службі Генпрокуратури,  передає  «Є!»

"Посадовець вимагав від представника одного з фермерських господарств 32 900 доларів США. За ці гроші чиновник пообіцяв винести розпорядження про затвердження технічної документації земельних ділянок загальною площею 94 га для ведення сільського господарства терміном на 10 років", - йдеться в повідомленні відомства.

21 серпня 2018 року під час одержання чергової частини хабара в сумі 15 700 доларів США керівника району затримано, вилучено речові докази.

Посадовцю буде повідомлено про підозру у вчиненні злочину за статтею 368 КК України (Одержання хабара), згідно з якою передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.

Готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Згідно з інформацією, що розміщена на сайті Полонської райдержадміністрації, її керівником є Віктор Солодкий. Він був призначений головою райдержадміністрації з 3 квітня 2017 року наказом президента Петра Порошенка.

Згідно з інформацією ЗМІ, до обрання на посаду Віктор Солодкий був приватним підприємцем. На місцевих виборах у жовтні 2015 року Віктор Солодкий був першим номером у списку партії «Громадський рух «Народний контроль» до Полонської міської ради. Утім, депутатом так і не став, оскільки його партія посіла останнє 12 місце.

Читайте також: Міносвіти вирішило зробити ЗНО з математики обов'язковим для всіх випускників