Політика
12 вересня 2018
Богомолець: В Україні відбувається цинічне знищення історичної пам'яті українського народу
Національний медичний університет збираються позбавити імені видатного українського лікаря та науковця Олександра Богомольця.
news-image

Міністерство охорони здоров’я готує постанову, за якою Національний медичний університет збираються позбавити імені видатного українського лікаря та науковця Олександра Богомольця. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила народний депутат та голова парламентського комітету з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець, передає  «Є!»

«В країні відбувається цинічне знищення історичної пам'яті українського народу. В кабінетах МОЗ і Кабміну крадькома готуються чергові злочинні документи – цього разу позбавлення національного медичного університету імені Олександра Богомольця – його імені через злиття національного медичного університету імені О.О.Богомольця з національним музеєм медицини, та утворення нового закладу – Українського медичного університету – звичайно, з метою «чергових покращень від МОЗ» і так званого «реформування», – наголосила депутат.

За її словами, позбавлення Університету імені видатного діяча української медицини та знищення історичної пам'яті українців – це інструмент комунізму і радянської влади, що отримав нових прибічників у вигляді нинішнього керівництва МОЗ.

«Олександр Богомолець – видатна та унікальна постать в українській історії. Він – людина, яка вперше в історії світу винайшла принцип консервування донорської крові, створила систему переливання та збереження крові саме перед початком Другої світової війни та зберегла життя сотням тисяч поранених.

Олександр Богомолець стояв у джерел створення української академії наук, напрямків онкології, ендокринології, геронтології, імунології, патофізіології, навіть створення броні для танків і захисту нашої держави», – написала парламентарій.

Ольга Богомолець також звернулася до всіх членів Кабінету міністрів з проханням не підтримувати злочинну постанову, яка має на меті зовсім не реформу галузі та реальні покращення.

«Якщо ця постанова буде підтримана на засіданні членами уряду та особисто Прем'єр-міністром – це означатиме, що вони стануть співучасниками знищення історичної пам'яті народу України. Я вкотре наголошую на тому, що такий тиск на мене і маніпуляції– не працюють.

Я боролася і буду боротися за реальне реформування галузі охорони здоров'я і введення обов'язкового медичного страхування, за соціальну справедливість та доступність медичної допомоги людям і продовжую вимагати звіту виконувача обов’язків міністра охорони здоров’я Уляни Супрун в залі Верховної Ради та винесення кандидатури міністра на голосування парламенту», – зазначила депутат.