Київ
17 вересня 2018
Кличко впевнено випереджає інших кандидатів у мери на виборах-2020, – опитування
Київський міський голова Віталій Кличко впевнено очолює рейтинг кандидатів у мери столиці на наступних виборах у 2020 році. Про це свідчать дані Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), який провів опитування суспільно-політичних настроїв киян.
news-image

Майже половина киян – 48,8% – на наступних виборах Київського міського голови проголосували б за Віталія Кличка. Про це свідчать дані Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), який провів опитування суспільно-політичних настроїв киян.

Як показало дослідження, 48,8% киян, які б прийшли на вибори міського голови, віддали б свій голос чинному меру. 19,5% проголосували б за українського політика Миколу Томенка, і на третьому місці з 15,7% опинився б народний депутат України Борислав Береза.

Крім того, Віталій Кличко також очолює рейтинг довіри жителів Києва до різних громадсько-політичних діячів – йому довіряє 33,6% киян. На другому місці у цьому рейтингу знаходиться екс-міністр оборони Анатолій Гриценко (30,5%), третю сходинку рейтингу займає чинний президент Петро Порошенко (30,3%).

Опитування проводилося з 4 до 13 вересня 2018 року методом телефонних інтерв'ю з використанням комп’ютера (САTІ, computer-assisted telephone interviews). Всього опитано 800 респондентів віком від 18 років, що мешкають у м. Київ. Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і без врахування дизайн-ефекту) не перевищує: 3,5% для показників близьких до 50%; 3,1% – для показників близьких до 25% або 75%, 2,3% – для показників близьких до 12% або 88%, 1,6% – для показників близьких до 5% або 95%. 

 

Читайте також: Кличко виступив на YES та наголосив, що європейському напрямку розвитку країни немає альтернативи