Резонанс
26 вересня 2018
Москаль повідомив, хто зняв відео у консульстві Угорщини
Глава Закарпатської ОДА розповів, хто записав відео з роздачею угорських паспортів.
news-image

Голова Закарпатської Обласної державної адміністрації Геннадій Москаль запевняє, що скандальне відео у консульстві Угорщини записав український прикордонник. Про це він сказав в ефірі "112 каналу", передає «Є!» із посиланням на Тиждень.

"Хто виклав відео? Це діючий прикордонник нашої прикордонної служби, який складав присягу і це все записав. З якою ціллю він це виклав? Хай з ним розбирається Державна прикордонна служба і їхня служба внутрішньої безпеки", - зазначив Москаль.

Нагадаємо, 19 вересня ЗМІ повідомили, що у консульстві Угорщини в Береговому Закарпатської області громадянам України видають угорські паспорти. 

20 вересня глава МЗС Угорщини Петер Сіярто заявив, що Будапешт розцінить висилку угорського консула з Берегово через з відео з роздачею паспортів, як недружній і ризикований крок з боку Києва.

Згодом Клімкін прокоментував інформацію, яка з'явилась в українських ЗМІ стосовно видачі угорських паспортів, заявивши, що в Нью-Йорку на Генеральній Асамблеї ООН зустрінеться з угорським міністром. Крім того, Клімкін заявив про можливість висилки консула Угорщини на Закарпатті. 

Читайте також: Будапешт пригрозив вислати українського консула