Світ
26 вересня 2018
Президент Туркменістану скасував безоплатне споживання електроенергії, газу, води та солі
Безоплатні тарифи для населення були введені в країні у 1993 році першим президентом Сапармуратом Ніязовим.
news-image

Президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов підписав постанову, згідно з якою населенню з 1 січня 2019 року більше не буде безплатно надаватися електроенергія, газ, питна вода і сіль. Про це повідомило агентство "Туркменістан сьогодні", передає «Є!»

"Схвалити пропозиції учасників засідання халк маслахати (місцевих рад - прим. ред.) Туркменістану щодо подальшого вдосконалення системи надання соціальних пільг в Туркменістані, і з 1 січня 2019 роки забезпечувати населення Туркменістану електроенергією, газом, питною водою і сіллю на платній основі за пільговими цінами ", - йдеться в повідомленні.


В опублікованому документі також говориться, що втрачає чинність постанова про безоплатне споживання  населенням  електроенергії, газу та води, прийняте 14 грудня 1992 року і постанову від 14 серпня про включення в цей список харчової солі.

Як зазначається в газеті "Нейтральний Туркменістан", електрика, газ і вода були в республіці безоплатними, але в рамках ліміту споживання. Все, що йшло на поверх нього, підлягало оплаті, але настільки низької, що вона вважалася символічною.

Безоплатні тарифи на природний газ, електроенергію, воду і поварену сіль для населення були введені в Туркменістані в 1993 році першим президентом країни Сапармуратом Ніязовим.

Читайте також: Москаль повідомив, хто зняв відео у консульстві Угорщини