Події
11 жовтня 2018
У Житомирі під ліфт багатоповерхівки підкинули щойно народжене немовля (відео)
Найближчі два місяці маленька знайда проведе у лікарні.
news-image

Заплакане немовля на пелюшці у холодному під’їзді знайшли у Житомирі. Врятували маленьку дівчинку жителі будинку, які почули дитячий плач. Замість мами маленьку тепер доглядають медсестри лікарні, передає «Є!» із посиланням на ТСН.

Крихітну дівчинку знайшли у малосімейці пізно ввечері. Її лишили у куточку біля ліфту, легко вдягнена дівчинка лежала на пелюшці і кричала від холоду.

Люди одразу викликали поліцію і швидку, немовля доправили у реанімацію.

"Температура у дитини була 35 градусів. Якби ще довше, то стан дитини був би важчим. Знаходиться у важкому за рахунок пережитих проблем, але в стабільному стані", - каже заввідділення анестезіології та інтенсивної терапії Житомирської обласної дитячої лікарні Тетяна Килимник.

Медики розповіли, що коли дівчинку привезли, їй було лише кілька годин від народження. Нині вона здорова, важить 2 кілограми 750 грамів, зростом 48 см. Була одягнута чисто і охайно.

"Я думаю, що це мама, у якої було це складне рішення, але вона певною мірою турбувалася. Навіть те, що в неї була пустишка, а пустишка не з дешевих. Я думаю, що її мама залишила так, знаючи, що її знайдуть", - припустила лікар.

Відомо, що один з мешканців будинку бачив жінку, яка залишила немовля. Але ймовірна мати так швидко побігла, що роздивитися її, як слід, він не зміг, тому зараз поліція обходить найближчі будинки у пошуках породіль.

За залишення дитини у небезпеці жінці, яка підкинула немовля у під’їзд, загрожує до трьох років ув’язнення.

"Дитина, ми думаємо, попередньо, знаходилася недовго у під’їзді. На даний час поліція проводить заходи для встановлення особи, яка залишила дитину. Можливо, це мати або якась інша особа", - пояснила керівник відділу звязків з громадськістю ГУ НП у Житомирській області Алла Ващенко.

Найближчі два місяці маленька знайда проведе у лікарні, тому медсестри і лікарі вже почали підшукувати їй ім’я. Лікарі сподіваються, що мати все ж таки оговтається і забере дитину до себе. Якщо ні – дівчинку переведуть у сиротинець і там шукатимуть їй прийомних батьків.