Став відомий лауреат Букерівської премії 2018 року
Букерівська премія - провідна нагорода у галузі літератури.
news-image

Лауреатом Букерівської премії за 2018 рік стала англійська письменниця Ганна Бернс, передає «Є!» із посиланням на Тиждень.

Літературну нагороду письменниця отримала за роман "Молочник".

Журі відзначило "незвичайну оригінальність" роману, написаного від імені 18-річної дівчини, яка стала жертвою сексуального примусу, міжконфесійних конфліктів і соціальних поневірянь в роки громадянської війни в Ольстері.

Бернс, судячи з усього, не очікувала, що лауреатом Букерівської премії стане саме вона. Свою лаконічну заяву з вдячністю на адресу агентів, видавців і друзів письменниця завершила словами: "О, боже мій, я краще закінчу", після чого покинула сцену в стані глибокого хвилювання.

У шортлист Букерівської премії, крім Бернс, увійшли: Дейзі Джонсон (Великобританія) з Everything Under («Все»); Робін Робертсон (Великобританія) з The Long Take («Довгий час»); Рейчел Кушнер (США) з The Mars Room («Марсіанська кімната»); Річард Пауерс (США) з The Overstory («Ярус»); Езі Едугян (Канада) з Washington Black (Чорний з Вашингтона»).

Букерівська премія - міжнародна літературна нагорода, яка з 1969 року щорічно вручається у Великій Британії. Нині ця нагорода стала провідною у галузі літератури.

Читайте також: Фінські депутати поскаржилися на булінг в парламенті