Війна
26 жовтня 2018
В ОБСЄ «не побачили доказів» російського втручання на Донбасі
На думку Хуга, чоловіки у російській формі, які кажуть. що служать в армії РФ та конвої - не прямий доказ.
news-image

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг заявив, що місія ОБСЄ не побачила доказів російського втручання на Сході України. Про це він заявив в інтерв'ю Foreign Policy, передає «Є!» із посиланням на Українські новини.

При цьому Хуг визнав, що в ОБСЄ бачили людей з розпізнавальними знаками Російської Федерації, але, за його словами, "таку форму можна купити де завгодно".

У той же час, на пряме запитання про те, якою є позиція ОБСЄ про втручання Росії у події на Сході України Хуг відповів:

"Що стосується того, що ми побачили на місці, ми не побачили прямих доказів (російського втручання - ред). Втім, ми бачили конвої, які виїжджають та в'їжджають в Україну по брудних дорогах посеред ночі в місцях, де немає офіційного перетину кордону".

Також за словами Хуга, який в цьому місяці залишає посаду в СММ ОБСЄ, на одній з ділянок прикордонної території ОБСЄ вдалося зафіксувати незаконне перетинання кордону та опублікувати відповідне відео.

"Ми бачили особливі види зброї, які ми в деталях описали, включаючи військове электронне озброєння. Ми також говорили зі взятими в полон українською армією полоненими, які заявляють, що вони служать в російській армії і при ротації беруть участь у військових діях в Україні", - заявляє Хуг.

 

Читайте також: РФ продовжить свої дії на Азові, якщо Україна не вимагатиме поваги, – Ходжес