Політика
9 листопада 2018
Дві політичні сили оголосили про створення «Опозиційної платформи За життя»
Опозиційна платформа піде на парламентські вибори, а також висуне єдиного кандидата на пост президента.
news-image

Сьогодні, 9 листопада, лідери опозиційних політичних сил - голова партії «За життя», народний депутат Вадим Рабінович і глава парламентської фракції «Опозиційний блок», народний депутат Юрій Бойко підписали угоду про об'єднання і створення «Об'єднаної опозиційної платформи За життя». Про це політики заявили на спільному брифінгу, який транслювали провідні телеканали, передає «Є!»

«Сьогодні погана новина для нинішньої влади. Вона, намагаючись утриматися на місці, посварилася з усіма всередині країни, з сусідами, робить все, щоб зупинити рух України вперед. Ми запрошуємо всі опозиційні сили приєднатися до нашого об'єднання і зробити життя громадян щасливим», - заявив Юрій Бойко.

У свою чергу Вадим Рабинович назвав основні принципи, які відстоюватиме новостворена платформа.

«Сьогодні історичний день для України, тому що створена платформа для опозиційних сил, які повинні об'єднатися, зупинити вакханалію цієї влади.

Є три пункти, за якими ми однозначно сходимося, і на підставі яких запрошуємо до об'єднання всіх. Перший - встановлення безумовного миру в країні. Другий - припинення економічного геноциду українського народу. І третій - створення незалежної нейтральної країни - Швейцарії Східної Європи», - підкреслив лідер партії «За життя».


Він висловив упевненість в тому, що до нової платформи увійдуть десятки політичних сил.

Політики на спільному брифінгу також заявили, що опозиційна платформа піде на парламентські вибори, а також висуне єдиного кандидата на пост президента.

Однак про те, хто стане єдиним кандидатом, поки не повідомили, пославшись на продовження консультацій з цього питання.

«Наша платформа об'єднає тих, хто ставить інтереси України вище своїх. Ми не будемо ділити посади й місця. Головне одне - зупинити той геноцид і беззаконня, що відбувається в країні», - підсумував Вадим Рабинович.
Читайте також: Гройсман забажав розширити свої повноваження