Україна
10 листопада 2018
В Україні не існує «кладовища» пам'ятників Леніну - В'ятрович
Можливо, з них зроблять якість інші пам'ятники; частина з них була навіть продана на різного роду аукціонах.
news-image

В Україні немає якогось "кладовища". Насправді власниками демонтованих пам'ятників Леніну є місцеві громади, і саме вони вирішують, що робити з ними далі. Про це голова Інституту національної пам’яті України Володимир В’ятрович повідомив під час чату із українцями, інформує «Є!», з посиланням на УНН.

"Немає якогось "кладовища". Насправді власниками демонтованих пам'ятників є місцеві громади, і саме вони вирішують, що робити з ними далі", - зазначив він.

В’ятрович додав, що за їх інформацією, частина з цих пам'ятників зберігається на території окремих комунальних підприємств з тим, що, можливо, в майбутньому вони будуть передані до музеїв, якщо вони мають якусь мистецьку цінність; частина пам'ятників були переплавлені, а згодом, можливо, з них зроблять якість інші пам'ятники; частина з них була навіть продана на різного роду аукціонах.

Проте абсолютна більшість цих пам'ятників Леніну, за словами В’ятровича, - це типові гіпсові фігури, зроблені за єдиним затвердженим комуністичною партією зразком, і через те вони не представляли жодної ані художньої, ані матеріальної цінності.

"Очевидно, що абсолютна більшість таких пам'ятників просто знищена", - додав він
Читайте також: Померла відома українська актриса Юлія Волчкова
Читайте також: 17 трун на площі: у Керчі прощаються з жертвами масового вбивства