Київ
15 листопада 2018
В Андріївську церкву кидали «коктейлі Молотова», постраждав священик
Проти священика нападники застосували силу і газовий балончик
news-image

У Києві вранці, 15 листопада, невідомі кидали "коктейлі Молотова" у двері стилобату Андріївської церкви. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення спікера Української православної церкви Київського патріархату, архієпископа Євстратія Зорі в Facebook, передає «Є!»

За його словами, в результаті протиправних дій постраждав священик Київського патріархату.

"Близько 7:20 ранку 15 листопада невідомі кидали "коктейлі Молотова" в двері стилобату (будинку-фундаменту) Андріївської церкви. Пожежі не сталося, шкоди не завдано, але від дій нападників постраждав священик Київського Патріархату - комендант приміщення: проти нього нападники застосували силу і газовий балончик", - повідомив він.

На даний момент правоохоронцями проводиться огляд місця події та прилеглої території. Поліцейські спілкуються зі свідками і встановлюють відеокамери, які могли зафіксувати правопорушення і зловмисників. Вирішується питання про правову кваліфікацію події.

Нагадаємо, 7 листопада президент України Петро Порошенко підписав законопроект №9208 про передачу Андріївської церкви Константинополю. У пояснювальній записці підкреслюється, що передача Константинополю Андріївської церкви є важливим кроком у проведенні роботи з підготовки до отримання Томосу про автокефалію УПЦ.