Україна
15 лютого 2015
Клімкін: Сьогодні відбудеться телефонна розмова президента України в нормандському форматі
За словами міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, розмова глав Німеччини, Франції, Росії та України буде присвячений тому, як зробити припинення вогню сьогоденням і постійним.
news-image

Президент України Петро Порошенко сьогодні проведе телефонні переговори в нормандському форматі (з президентом Росії Володимиром Путіним, канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом).

Про це під час брифінгу в Українському кризовому медіацентрі заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє Є! Єдність.інфо

"У МЗС пройшло повідомлення що метою розмови буде" звірити годинники ". Хочу сказати, що сьогодні нам потрібно не просто" звірити годинники ", а працювати над тим, щоб припинення вогню було по-перше, справжнім, без порушень, які ми сьогодні спостерігаємо . По-друге, нам потрібно, щоб припинення вогню набуло постійний характер. Це можливо тільки тоді, коли кожен буде дотримуватися своїх зобов'язань ", - зазначив глава МЗС.

Клімкін також повідомив, що сьогодні місія ОБСЄ проведе свій брифінг, присвячений питанням припинення вогню на Донбасі.

Сьогодні опівночі президент України Петро Порошенко віддав наказ усім підрозділам сил АТО про припинення вогню по всій лінії зіткнення з противником. Він також підкреслив, що, "отримавши удар по одній щоці, підставляти другу Україна не буде".

 

Читайте також: Клімкін: Амністії для бойовиків, котрі скоїли злочини проти людства, не буде