Політика
23 листопада 2018
Рабінович: Половина українців отримує соцдопомогу, оскільки влада довела їх до злиднів
На думку політика, чинний уряд не здатний запропонувати українцям план і стратегію виходу з кризи.
news-image

Через провальну роботу нинішнього Кабінету міністрів, половина населення України живе в жебрацьких умовах і змушена звертатися до держави за соціальною допомогою. Про це в ефірі своєї авторської програми «Хто кому Рабінович» на телеканалі «112 Україна» розповів народний депутат і лідер партії «За життя» Вадим Рабінович, передає «Є!»

«Днями Рева (Андрій Рева, міністр соціальної політики, - ред.) повідомив «радісну» новину: половина українців отримують соціальну допомогу. Давайте я переведу на російську мову. Це означає, що уряд як мінімум половину населення України увігнав в жебрацький стан. Замість того щоб забезпечити людям нормальні зарплати і пенсії, уряд загнав їх в це «жебрацтво». Ще й потішається над цим», - обурився парламентарій.

Він також нагадав, що міністр соцполітики запропонував обкласти податками доходи українців, які змушені були виїхати за кордон і працювати в інших країнах.

«Той же Рева запропонував ще одну ідею: обкласти податками гроші «заробітчан». Я хочу цим тупим управлінцям сказати, що ви сьогодні тримаєтеся на грошах тих українців, яких ви виперли за кордон! Вони сьогодні працюють на інші країни, тому що ви їм не дали можливості працювати в своїй країні. А тепер ви і ці гроші хочете обкласти податками?»- заявив політик.

При цьому, зазначив лідер партії «За життя», в результаті некомпетентних дій уряду, Україна показала гірші результати зовнішньоторговельного балансу, від'ємне сальдо якого склало 3,45 млрд доларів.

«У січні-жовтні 2018 року негативне сальдо зовнішньоторговельного балансу склало 3,45 млрд доларів. Це в три рази гірше, ніж показники за цей же період у 2017 році. Це означає, що керівництво країни за короткий проміжок часу якось «з'їло» майже 4 млрд доларів. Де їх тепер шукати? Знову будете грабувати власний народ? Знову вводити нові податки?»- висловив обурення народний депутат.

На його думку, чинний уряд не здатний запропонувати українцям план і стратегію виходу з кризи і веде лише до того, що люди продовжують масово залишати країну.

«Керівництво країни нічого не робить, нічого не будує. Мало того, воно навіть нічого не обіцяє. Немає економіки, немає роботи з людьми, немає перспектив, немає планів, немає нічого! Молодь взагалі просто випинається за кордон. Вона не потрібна державі, а держава вважає, що нічого не винна молодим», - підсумував Вадим Рабінович.