Наука та технології
26 листопада 2018
Найвищий міст Швейцарії отримав найвищу нагороду
Міст отримав нагороду за конструкторську інженерну досконалість.
news-image

Арковий міст Таміна (Taminabrücke) в швейцарському кантоні Санкт-Галлен отримав найвищу нагороду за конструкторську інженерну досконалість "Supreme Award for Structural Engineering Excellence" у 2018 році, передає «Є!»

Цей бетонний міст був побудований в червні 2017 року. Цікаво, що служить він не для переходу через річку, а щоб скоротити шлях від одного пагорба до іншого. Перекинувшись через долину на висоті 200 метрів, він з'єднує швейцарські села Пфеферс (Pfäfers) і Валенс (Valens). Всього в них проживає близько тисячі осіб.

Знадобилося п'ять років і 56 млн швейцарських франків, щоб вибудувати цей міст довжиною 417 метрів.

Церемонія нагородження пройшла в Лондоні 16 листопада.

«Судді відзначили ефективність структурної системи моста, а також те, як прекрасно його дизайн поєднується з навколишньою природою», - йдеться в заяві Інституту інженерів-будівельників Великобританії The Institution of Structural Engineers, який вручає цю нагороду.


Премія британського міжнародного конкурсу в області будівельного проектування Structural Awards за проектування будівельних споруд вручається щорічно, з 1968 року.

У конкурсі передбачено нагородження по 10 категоріям, а також вища нагорода за весь проект. Представлені на конкурс споруди оцінюються за п'ятьма критеріями: досконалості, творчому підходу та інноваціям, елегантності і ретельності опрацювання деталей, стійкості і цінності.

Читайте також: Сінгапурський аеропорт перетворився на казку зі світу «Гаррі Поттера» (фото)