Суспільство
27 листопада 2018
Саакашвілі розповів, чим хоче займатись в Грузії
Екс-президент зазначив, що він є амбітною людиною.
news-image

Екс-президент Грузії Михеїл Саакашвілі заявив, що після повернення до Грузії він хотів би стати керівником вільної економічної зони Лазіка - глибоководного порту в селищі Анаклія на заході Грузії. Про це Саакашвілі заявив в інтерв'ю телекомпанії «Руставі-2», передає «Є!» із посиланням на Новости-Грузия.

За його словами, після того, як в Грузії зміниться влада, він не збирається «подібно Іванішвілі», неформально керувати країною і взагалі не претендує на посаду в уряді.

«Коли я кажу, що не буду в уряді, це не виверт», - сказав Саакашвілі.


Що стосується того, де він бачить себе в разі повернення в Грузію, екс-президент сказав:

«Моя амбіція - перетворити Грузію в успішну морську країну, де наша морська смуга буде прикладом для всього світу. Я внесу заявку на позицію керівника вільною економічною зоною Лазіка. Я хочу, щоб це була зона, де буде пряма англійська система права, будуть англійські судді, 0% ПДВ, вільне бізнес-середовище і захищені права всіх. Хочу бути керівником економічної зони Лазікі».


На питання: «Важко повірити, коли Ви говорите, що якщо Ваша команда повернеться до влади, Ви будете тільки керівником економічної зони Лазікі та не будете брати участь в політичних процесах», Саакашвілі відповів так:

«Хто вам сказав, що Лазіка - це не політичний процес? Лазіка буде дуже важливою частиною політичного процесу, так як Лазіка буде найуспішнішим проектом в Грузії, це саме те, що поверне Грузії надію. У Лазіці буде англійське право... Будуть захищені всі права, буде право і справедливість, будуть дуже великі економічні інвестиції, тут будуть високоприбуткові робочі місця і, звичайно ж, я збираюся все це пов'язати з моїм ім'ям - цей успіх моєї країни. Сказати, що у мене немає такої амбіції, було б неправдою. Я, звичайно ж, є амбітною людиною».


Нагадаємо, що над проектом будівництва в Анаклії нового міста під назвою «Лазіка» уряд Грузії на чолі з Михайлом Саакашвілі активно працював в 2010-2011 роках. 
Після зміни влади в 2012 році уряд розкритикував і призупинив проект.

Однак уже через кілька років він був не тільки відновлений, але і названий урядом найважливішим «проектом 21 століття» для Грузії.

Читайте також: «Росіяни пруть на Тбілісі»: у Ющенка згадали нові подробиці початку війни Росії проти Грузії