Події
29 листопада 2018
На кордоні з Угорщиною з'явилося «кладовище євроблях»
Кількість залишених автомобілів зросла до майже сотні.
news-image

У Закарпатській області біля КПП Лужанка-Берегшурань з угорської сторони зростає кількість залишених їхніми власниками автомобілів на єврономерах. Деякі з них вже розграбовані, повідомляє в четвер, 29 листопада,   Mukachevo.net, передає «Є!»

Зазначено, що на своєрідному "кладовищі "євроблях" є автомобілі різних типів - від малолітражок до мікроавтобусів. На більшості з них угорські чи польські номерні знаки, є і німецькі. На деяких видно пряме втручання грабіжників або вандалів - розбите скло, зняті колеса, кермо, вирвана з коренем панель приладів тощо.
 

"Машини біля кафе Hatar (Кордон - угор.) або просто в полі водії залишають давно. Зазвичай, на кілька днів. Наприклад, якщо з документами не все гаразд. Але деякі, бачу, стоять роками. Їх і розбирають на запчастини. Хто це робить, невідомо - можливо, місцеві. Хоча й дивно, адже поруч будівля прикордонної поліції, все проглядається камерами. Але стоянка нелегальна, тому ніхто не стежить", - розповів перевізник Іштван з Берегова, який перетинає кордон практично щодня.

Зараз вказана кількість автомобілів збільшилася до майже сотні. Цілком можливо, що це пов'язано з новими законами, які ліквідували можливість для українців безкоштовно завозити автомобілі з іноземною реєстрацією в режимі транзиту.

Раніше повідомлялося, що жителі прикордонних районів Закарпатської області кидають придбані на території Європейського Союзу автомобілі за кордоном і йдуть додому пішки.

Станом на 28 листопада митники оформили 15 автомобілів на іноземній реєстрації після набуття чинності нових пільгових умов.

Нагадаємо, 25 листопада набули чинності закони №8487 та №8488 про акцизи на легкові автомобілі, а також про посилення контролю над переміщенням і використанням автомобілів на іноземній реєстрації.